"Täyskahjo savolainen"

Mä oon Anna. Tämmönen utelias ja päämäärätietonen asioiden organisoija ja oman elämänsä tutkimusmatkailija. Toisaalta janoan faktaa ja rakastan lukuja, mutta tarviin elämään vähintään yhtä paljon myös luovaa haahuilua ja mahdollisuuksia tutkia ja kokeilla. Ammateiltani oon ekonomi ja matkailupalvelujen tuottaja. Kun ystäväkirjoissa kysyttiin, mikä musta tulee isona, niin vastasin aina, että aikuinen. Vieläkään en tiedä, mitä haluan sitten isona olla, joten laajasti kaikenlaista työkokemusta ja isompaa ja pienempää projektia on tullut jo yli 10 vuoden aikana tehtyä. Matkan varrelta onkin tarttunut mukaan monenlaista, mutta Loimun arjessa eniten hyötykäyttöön pääsee projektinhallintataidot, liiketoimintaosaaminen, hallitustyöskentelykokemus sekä kyky johtaa ihmisiä ja asioita.

Kehittämistä ja hämmentämistä

Kehittäminen on mulla DNA:ssa ja usein turhaudun, jos keksin, miten jonkun voisi tehdä paremmin tai toisin, mutta syystä tai toisesta pyristellään eteenpäin vanhalla kaavalla. Enkä mä hirveesti häpeile mitään tai pelkää uida vastavirtaan. Usein mua suorastaan ärsyttää tehdä asioita niinkun muut ja niinkun on aina tehty.

Rakastan jotenkin tökkiä ja hämmentää sekä omaa mieltäni että muita. Siksi on kiva tehdä asioita eri tavalla ja kokeilla uutta. Ehkä se draivaa mua näissä Loimun jutuissakin eniten. Sellanen näyttämisen halu – niin itselle kuin muillekin – ja tapojen muuttaminen. Oikeissa olosuhteissa mä oon parhaimmillaan sellanen luova hullu, joka luo niille huonoillekin ideoille toimivan strategian ja toimintasuunnitelman. Erästä hyvää ystävääni lainaten: täyskahjo savolainen.

Tarkkoja laskelmia

Oon myös ihan pienestä asti ollut supertarkka mun rahoista ja tykännyt seurata, mistä rahaa tulee ja mihin se menee. Mun ensimmäinen yritys oli elintarvikealalla ja vaatevuokrauksessa. Myin osuuksia mun karkkipusseista ja vuokrasin vaatteitani. Se kaatui siihen, että asiakkaita oli melko niukasti: vain pienemmät sisarukset Lotta ja Mari. Toinen oma yritys oli valmiiksi täytettyjen vesi-ilmapallojen myyminen Vuorelan torilla. Työmäärä suhteessa saavutettuun liikevaihtoon ei puolestaan tässä ihan kohdannut.

Nykyään oon hieman hövelimpi, mitä vaatteiden lainaamiseen tai karkkien jakamiseen tulee, mutta eurojen syynääminen ja talouden seuraaminen ei ole musta mihinkään poistunut. Rakastan exceleitä ja mitä yksityiskohtasemmin jonkun asian voi numeerisesti laskea, niin sitä enemmän saan siitä kiksejä.

Villityksiä

Vapaalla mut voi löytää, noh, millon mistäkin riippuen ajasta, paikasta ja tilanteesta. Yleensä jonkun liikuntaharrastuksen parista tai muuten luonnosta. Rakastan myös tehdä käsillä ja kaikenlainen pikkunäpertely on mielekästä puuhaa. Virkkuukoukut ja puikot löytyy usein käsistä. Tämän hetken villityksinä twerkkaus, sulkapallo, korujen tekeminen sulatetuista CD-levyistä, avantouinti, äänikirjat, melonta ja lautapelit. Sekä tietysti Loimu. On jotenkin todella kutkuttavaa päästä luomaan jotain uutta, ja nähdä mihin se yltää!